Wijn van een ‘Inheemse druif’
Deze rode wijn wordt gemaakt met één van de meest unieke druivensoort, De Kékfrankos, een inheemse druif uit Hongarije welke ook nu nog vrijwel alleen in Hongarije te vinden is. De druiven worden verbouwt op een zeer vruchtbare vulkanische grond, dit zorgt voor een druif van zeer hoge kwaliteit. In de geur van de wijn zijn overrijpe bosvruchten en jamtonen te ontdekken. De 12 maanden durende rijping in eikenhouten vaten draagt bij aan de uniek smaakbeleving en zorgt voor een hoge complexiteit in smaak. De Korona Borhaz Selection Egri Kékfrankos wordt het beste geconsumeerd bij een temperatuur van tussen de 16 en 18 graden.
Lekker bij
Deze wijn is goed te combineren bij rundvlees, varkensvlees en kaas.
Inhoud: 750 ml
Alcohol percentage: 13,5%
Jaar: 2016
Druif: Kékfrankos
Wijnhuis: Korona Borhaz
Herkomst: Hongarije