€ 11,50
Inclusief btw

Wijn met een bijzonder verhaal

De Dobó István is vernoemd naar de slimme, heldhaftige legergeneraal, István Dobó, die in de Hongaarse legende de hoofdrol heeft. De slimme kracht die de lokale waarden verenigde, maakte István Dobó tot een heel groot fenomeen in Hongarije. Om de gehele Legende te lezen zie 'productdetails'.

Deze wijn is een combinatie van de volgende druivensoorten: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Turán, Menoire, Merlot, Baluburger. Deze samenstelling zorgt voor een mooie ronde elegante wijn die vol is van smaak. De wijn heeft aroma’s van pittige bramen, zwarte kers, vanille en een lichte tint van tabak. De Korona Borhaz Dobó István wordt het beste geconsumeerd bij een tempratuur van 18 graden.

Lekker bij

De wijn is goed te consumeren bij rood vleesgerechten en kaas.

Inhoud: 750 ml

Alcohol percentage: 14%

Jaar: 2017

Druif: Carbenet Sauvignon, Merlot, Blauburger, Kékfrankos, Menoire, Turán

Wijnhuis: Korona Borhaz

Herkomst: Hongarije

De legende

Deze wijn is gekoppeld aan een andere wijn van de collectie namelijk de Korona Borhaz Egri Bikavér wat stierenbloed betekent die afkomstig is van hetzelfde wijnhuis. Deze wijnen zijn namelijk uit een Hongaarse legende ontstaan. Volgens de legende vielen in de 16e eeuw de Turken met grote overmacht de Hongaren aan. Na de eerste aanval waren veel soldaten van het Hongaarse leger zwaar getroffen maar ze konden niet ontbreken aan de grote veldslag, ze hadden de mankrachten hard nodig. Vervolgens gingen de soldaten terug naar het kasteel om de veldslag voor te bereiden en om moed in te drinken op aanraden van de Generaal István Dobó. De generaal opende de wijnkelders en serveerde zijn soldaten wijn om moed in te drinken. De soldaten die hier niet bekend mee waren, wijn was namelijk alleen voor de elite in die tijd, dronken in hun begeerte naar de wijn zo snel waardoor de  wijn over het gezicht, baarden, nek en harnas heen stroomden. Uit het niets bestormden de Turken onverwachts het kasteel. Alleen schrokken de Turken zo erg van het ‘rode bloed’ op hun lichaam , ze waren ervan overtuigd dat ze stierenbloed, Bikaver in het Hongaars, hadden gedronken om hen kracht te geven in de strijd. Dit leidde tot een groot succes van het Hongaarse Leger die de beangstigde Turken versloegen.

Nieuw account aanmelden

Heb je al een account?
Inloggen of Reset wachtwoord